RESUM DEL MES DEL SETEMBRE



 04-09-2016: l’exposició està sen tot un èxit. Veure mapes es molt entretingut i pedagògic. Moltes persones han vingut més d’un cop.
18-09-2016: JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI A SANT MARTÍ DE TOUS
El diumenge 18 de setembre de 2016, Sant Martí de Tous va tornar a participar en les Jornades Europees del Patrimoni. Enguany a l’Esglèsia de Santa Maria de Roqueta, d’estil romànic del s. XI.
La presentació de l’acte va anar a càrrec de l’arqueòleg Pedro Carmona, membre dels “Amics de Tous”, amb una acurada i  molt ben documentada explicació de la història d’aquest lloc i del seu emblemàtic entorn. L’Escola de Música de Tous s’hi afegí interpretant un repertori de melodies populars sud americanes, ple de màgia, color i sensibilitat, que foren molt ben acollides per l’auditori.
Des de l’associació “Amics de Tous”, volem donar les gràcies als assistents que ompliren el recinte de l’Ermita, als organitzadors de l’acte i al M.I. Ajuntament per la seva col·laboració. Fou una matinal esplèndida, tant pel que fa al contingut de l’acte, com pel bon temps que ens va acompanyar.

 24-09-2016: SORTIDA CULTURAL DELS AMICS DE TOUS A GIRONA
Dissabte passat, diada de la Mercè, els Amics de Tous van organitzar la sortida cultural, aquesta vegada a Girona.
En el trajecte d’anada, l’arqueòleg Pedro Carmona, feu una acurada introducció del que seria la visita cultural, fent prèviament un record de la sobtada mort del membre de junta Ramon Compte, que ha  actuat de tresorer de l’entitat en un llarg període d’anys, persona molt estimada i valorada per tothom. També va fer notar l’absència de l’Elisa Vidal, vice-presidenta de l’associació, que no ens ha pogut acompanyar, degut a un recent succés familiar.
El professor d’història Xavi Tort, feu una excel·lent dissertació, tot passejant a través dels segles, des dels romans fins a l’època medieval. En arribar a Girona ens esperava el guia Joan Pau Andreu Rouch, que ens acompanyà durant la visita pels llocs més emblemàtics i diferents racons de la ciutat. Les seves explicacions ens van fer reviure èpoques passades, mitjançant els seus interessants i acurats comentaris. El trajecte va cloure després de la visita al museu jueu.
Després d’un bon dinar i la passejada fins arribar a l’autocar, se’ns esperava un agradable retorn. Els vailets Joan i Camil, ens van fer riure amb un simpàtic repertori d’acudits, després dels quals, les seves mans innocents foren les que van extreure d’una bossa  els noms dels guanyadors del sorteig, en el que es repartiren tot un reguitzell de regals, que l’organització havia preparat.
Abans de finalitzar el viatge, el president Ramon Creus va donar les gràcies a tots els col·laboradors. I va agrair al grup, la correcta disposició durant la jornada. La diada transcorregué amb harmonia, gaudint fins i tot del regal del bon sol de Girona.

                                                                                                         



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ELS REMEIS

EL PANNA (La llegenda)

L'ESCOLA D'ABANS I DE MÉS ABANS